Sim City 4

sim city 4 spelcover

Hoe stamp jij het liefst een wereldstad uit de grond? Bekijk het zaakje als een burgemeester en plan de inning van belastingen, beslis over de inplanting van scholen, ziekenhuizen en politiekantoren en laat monumenten oprichten.

Sim City start na de installatie met een handige tutorial waarin stap voor stap uitgelegd wat de gamer kan bouwen, hoe dat het beste kan gebeuren en waarom. Als je het spel nog nooit gespeeld hebt is dit zeker een aanrader. Ook tijdens het spelen krijg je regelmatig tips en aanwijzingen over het spel.

Stedelijke simulatiegame

In deze stads simulatiegame moet je zelf het land inrichten. Wegen en rails aanleggen, zorgen voor water en elektriciteit, politie en brandweer organiseren en je bepaald waar huizen mogen komen, waar de industrie komt en op welke plekken je commerciƫle zones toestaat. Als burgemeester krijg je op belangrijke momenten raad van verschillende adviseurs. Wel moet je natuurlijk de beschikbare budgetten in de gaten houden voordat je ingaat op hun wensen.

Voortgang controleren

Er zijn diverse grafieken en data aanwezig waarmee je tot in detail ziet waar je je geld aan uitgeeft en waar de inkomsten zitten. Ook grafieken over het verkeer, waterleidingen, brandgevaar, criminaliteit of de verschillende zones zijn te bekijken.

Rampspoed op de loer

Door goed op de wensen van je Sims te letten en te luisteren naar je adviseurs, heb je op een gegeven moment een lekker relaxte, goed draaiende stad. Net op het moment dat je denkt dat je stad er zonnig voorstaat komt er een ramp.... een tornado, een vulkaanuitbarsting of een meteoor die je hele stad verwoest.

Kijk voor meer informatie op de website van maker Maxis


Commentaren zijn afgesloten.