VLC Media Player 2.0.5

VLC icon

Je kent het wel: heb je net een toffe film gedownload en de popcorn klaar gezet en dan blijkt dat je mediaspeler het obscure bestandsformaat van de film niet ondersteunt. Met de open-source VLC speler zal je dat niet snel overkomen.

De gratis VLC media player schept orde in de groeiende multimediachaos van bestandstypen en spelers. In tegenstelling tot zijn concurrenten is VLC media player namelijk compatibel met bijna alle huidige mediabestandsformaten. Ook speelt het films in High Definition (HD) af. Je hoeft dus niet langer een veelvoud aan spelers te installeren om van je multimediacollectie te genieten.

Veelzijdige mediaspeler

De veelzijdige VLC media player (ook wel VLC player genoemd) lost het probleem van beperkte compatibiliteit handig op. Waar reguliere spelers externe codecs - ofwel sleutels - nodig hebben, opent dit programma eenvoudigweg alle gangbare audio- en videoformaten. De VLC media player leest je dvd’s of blu-rays, speelt gedownloade films en streamt probleemloos beelden van het internet of een nas.

No-nonsense uiterlijk

Ondanks haar uitgebreide functionaliteit, kenmerkt de VLC media player zich door eenvoud. Het no-nonsense uiterlijk van de opensource-speler zelf is geen grafisch hoogstandje. Achter de simpele façade gaat echter een uitgebreid menu met intelligente opties schuil. Zo configureer je eindeloos beeld en geluid en converteer je zelf bestanden.

Alles-in-één speelt vrijwel alle formaten

De VLC media player is een unieke alles-in-één speler, die alle gangbare audio- en videobestandsformaten probleemloos afspeelt. Als je genoeg hebt van de overvloed aan incompatibele players, is deze allrounder een uitstekend alternatief.

Kijk op videolan.org voor meer informatie en downloads voor Windows, Mac, Linux, Android of een van de andere ondersteunde besturingssystemen.
Neem je de VLC player liever mee op reis? Kijk dan eens naar Portable VLC media player, de mobiele versie van deze geweldige software.


Commentaren zijn afgesloten.