KeyRocket

Keyrocket icon

Mensen die veel met een computer werken zijn vaak een hoop tijd kwijt aan het zoeken naar opties in de menubalk. De trainingssoftware van KeyRocket leert je de toetsencombinatie waarmee je sneller en effectiever kunt werken.

KeyRocket is een programma dat in je systeemvak rust. De software kijkt naar je dagelijkse routine en als het merkt dat je in Word, Outlook, PowerPoint of Excel door de menu’s heen gaat om een optie te selecteren, krijg je een venster te zien met de sneltoets die bij die optie hoort. Via het systeemvak kom je ook bij de sneltoetsbrowser, een goed ontworpen lijst met toetscombinaties met bijhorende beschrijving. Daarnaast zie je een beoordeling die aangeeft hoe nuttig een bepaalde combinatie voor je kan zijn. De ingebouwde zoekfunctie functioneert snel en doeltreffend.

Leergierige software

Het programma leert ook van je werkwijze; als je een combinatie meerdere malen hebt gebruikt valt de software je niet meer lastig met meldingen. Er wordt daarnaast bijgehouden welke sneltoetscombinaties je hebt geleerd. Via een aardige grafiek kun je zien hoeveel muisklikken je hebt ‘verspild’. KeyRocket is gratis voor thuisgebruikers. De makers hopen hiermee dat ze het ook op het werk gaan gebruiken en daar een licentie voor aanschaffen. Het programma is niet in het Nederlands, wellicht dat dat in de toekomst nog gaan veranderen.

Meer informatie en downloads vind je op de website van de ontwikkelaar.


Commentaren zijn afgesloten.