Aomei Partition Assistant

Pictgram harde schijf

Aomei Partition Assistant is krachtige en complete schijfpartitionering software voor PC’s en Workstations. Hoe partities vergroten of verkleinen of partities samenvoegen zonder gegevens te verliezen? Hoe je computerprestaties optimaliseren?

Aomei Partition Assistant biedt de mogelijkheid je harde schijfpartities te beheren als Partition Magic, maar dan krachtiger en met meer functionaliteiten en compatibiliteit.

Partities beheren

Met de enorme harde schijven van tegenwoordig is het niet onverstandig om partities aan te maken, bijvoorbeeld om het besturingssysteem, programma’s en data gescheiden te bewaren; ook handig bij het backuppen. Windows biedt wel wat gereedschap voor het werken met partities, maar het kan uitgebreider – bijvoorbeeld met Partition Assistant. Met dit programma kunt u niet alleen partities vergroten, verkleinen, samenvoegen, splitsen, verplaatsen of converteren, maar het biedt ook de mogelijkheid om uw besturingssysteem te verplaatsen, het Master Boot Record te herstellen, enzovoort.

Belangrijkste features

  • Vergroot of verklein partities met verbeterde databescherming, zoals uitbreiden van NTFS systeemschijf zonder herstarten voor maximale computerprestaties en zo min mogelijk downtime;
  • Naast elkaar liggende partities samenvoegen tot grotere zonde dataverlies, of niet-aangrenzende niet-toegewezen ruimte samenvoegen als een partitie;
  • Een grote partitie splitsen in twee of meer partities;
  • Partitie kopiëren voor migratie van Windows of back-up van belangrijke data;
  • Harde schijf klonen voor een complete update harde schijf;
  • Snel vrije ruimte toewijzen van de ene naar een andere partitie om volledig de schijfruimte te gebruiken.

Meer informatie en de gratis download staat op de website van de producent.


Commentaren zijn afgesloten.