ExtremeCopy

copy icoon

Met de verkenner die standaard in Windows te vinden is kun je prima allerlei bestanden en mappen kopiëren. Soms merk je wel dat je tegen beperkingen aanloopt en het wat sneller zou mogen. ExtremeCopy is hierbij een goede uitkomst.

ExtremeCopy haalt bij het kopiëren van data het onderste uit de kan van je systeem, meer dan Windows zelf dat doet. Dat het stukken sneller gaat merk je vooral bij het verplaatsen van grote bestanden.

Windows kopieerfunctie uitgebreid

Standaard neemt de software de ingebouwde kopieerfunctie van de Windows Verkenner over. Als je dat niet wilt kun je via de configuratie aanpassingen maken. Hier kun je ook aangeven of je de gekopieerde data automatisch wil laten verifiëren, of je een logbestand wilt bijhouden en of je na afloop een toon wilt horen. Samengevat is dit zo'n beetje wat de gratis versie biedt: die moet het dus vooral van de snelheid hebben.

Klikken en slepen

In de commerciële versie van ExtremeCopy kun je een aantal extra mogelijkheden gebruiken. Het laat zich bijvoorbeeld vanuit een grafische interface bedienen zodat je met klikken, slepen en plaatsen mappen en bestanden kunt kopiëren of verplaatsen. Tevens kun je hier bepalen wat er moet gebeuren wanneer in de doelmap bestanden met dezelfde naam als in de bronmap worden aangetroffen. Die bestanden kun je hernoemen, vervangen of ongemoeid laten. Het kopieer- of verhuisproces kan je op ieder gewenst moment ook pauzeren en weer starten. Ook kun je met de professionele versie na afloop automatisch een of andere applicatie of commando te laten uitvoeren.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van ontwikkelaar Easersoft.


Commentaren zijn afgesloten.