Gentibus CD

fotomanager

De meeste mensen kennen het probleem; je hard-disk puilt uit met duizenden foto's gemaakt met je digitale camera of smartphone. Leuk, maar tijdrovend als als je een bepaalde foto(serie) zoekt. Gentibus CD maakt het hele proces stukken aangenamer.

Gentibus CD is een zogenoemde catalogus-tool. Hiermee analyseer je de inhoud van de opgegeven mediadragers en stop je alle relevante informatie in een goed doorzoekbare database. Of in gewoon Nederlands: je koppelt een usb-schijf aan je computer of stopt een cd met foto’s in de lade en Gentibus CD speurt direct het medium af. Het haalt alle bestandsnamen op, inclusief een thumbnail en allerlei ingevoegde metadata, waaronder de EXIF-data van de camera. Alle gevonden informatie slaat de software vervolgens op in een database.

Afbeeldingen, video en audio indexeren

Wanneer je al je cd's, sticks en schijven hebt ingebracht heb je een verzameling foto’s met metadata die je op allerlei manieren kan bekijken en uitwieden, zonder dat de originele dragers aanwezig moeten zijn. Met Gentibus CD kun je de foto’s bijvoorbeeld per drager tonen, maar net zo goed ook filteren op bestandstype, want naast afbeeldingen kan Gentibus CD ook overweg met audio-, video- en programmabestanden.

Uitgebreide sorteerfuncties

De afbeeldingen kun je snel sorteren op diverse kenmerken zoals naam, grootte, afmetingen, datum en beschrijving. Wil je de volledige afbeelding bekijken, dan vraagt Gentibus Cd zelf welke drager hij daarvoor nodig heeft. Natuurlijk is het programma voorzien van een flexibele zoekfunctie. Zo kun je snel zoeken naar gewenste items, bijvoorbeeld zoeken naar een naam, of een gedeelte daarvan, of een datum. Daarnaast kun je alle lijsten exporteren naar html of csv. Handig om af te drukken bijvoorbeeld en bij je gegevensdragers te bewaren.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van de maker.


Commentaren zijn afgesloten.