RedCrab

RedCrab icoon

RedCrab is een rekenmachine met een formule editor die in volledig scherm kan draaien. De berekeningen worden niet (zoals in veel) calculators ingevoerd in een klein venster, maar worden in het editor venster ingetikt, als ware het een stuk papier.

RedCrab is een bijzonder uitgebreide wetenschappelijke calculator die in zijn geheel niet te vergelijken is met de standaard rekenmachine van Windows. De formules en rekenopdrachten tik je gewoon in het editor-scherm. Niet alleen werkt dit rekenwonder eenvoudiger en overzichtelijker dan de windows variant, de mogelijkheden voor berekeningen gaan ook stukken verder. De calculator is geschikt voor wetenschappelijk gebruik en voor technische en wiskundige berekeningen.

Resultaten opslaan en hergebruiken

Meerdere berekeningen kunnen worden opgeslagen in één scherm, maar bij resultaten (bv spreadsheet) kunnen deze worden gebruikt in een volgende berekening. De rekenbladen kunnen worden opgeslagen om ze later weer te gebruiken, en eventueel aan te passen.

Algebraic equations, fractions, exponenten

RedCrab ondersteunt het werken met complexe berekening zoals algebraic equations, fractions, square roots en exponenten. Ook is er ondersteuning voor technische en wetenschappelijke doeleinden. Je hoeft het programma niet te installeren, het draait dus ook 'out-of-the-box' op een USB stick. De redcrab download bevat een engelstalige handleiding en een aantal demo bestanden. De software komt in een gratis variant en betaalde versies met meer mogelijkeheden.

Kijk voor meer informatie, documentatie en downloads op de website van de ontwikkelaar.


Commentaren zijn afgesloten.