Bandicam

bandicam logo

Bandicam is een geavanceerd programma voor het opnemen van alles wat zich op je beeldscherm afspeelt. Games, video, Skype of gewoon het intikken van een Word document. Dat alles in een hoge kwaliteit en en zonder stagnatie.

Bandicam kan video’s opnemen met een zeer hoge resolutie, tot 2560×1600 pixels en ook 1080p full HD video behoort tot de mogelijkheden. De gemaakte bestanden kun je naar YouTube uploaden zonder dat het vooraf moet converteren. Opgenomen films zijn qua bestandsgrootte veel kleiner dan die van veel andere software). Omdat Bandicam AVI 2.0 ondersteunt, is de maximale lengte onbeperkt. Dat wil zeggen, zolang je nog ruimte hebt om je harde schijf kun je beeldscherm opnames maken.

Desktop opnemen

Er zijn twee mogelijk heden voor het maken van een video met Bandicam. De eerste maakt gebruik van de DirectX/OpenGL functie van je systeem. Dit gebruik je als je bijvoorbeeld opnames wilt maken van 2D en 3D games zoals Battlefield 3, Call of Duty, WOW, StarCraft 2, Minecraft, RuneScape, Second Life, Age of Conan, enzovoort. Maar ook voor streaming video vanuit iTunes of Windows Media Player en je kunt er je webcam of andere applicaties mee opnemen.

Deelvenster opname

Bij de tweede methode selecteer je een rechthoek op je scherm en alles wat daarbinnen gebeurt wordt opgenomen. Dit kun je gebruiken als je opnamen wilt maken van java of flash spellen, diverse windows software of je webbrowser. Bandicam is gratis te gebruiken maar heeft dan wel een beperkte opnametijd en voegt een watermerk aan de video toe. De betaalde versie kent deze beperkingen niet.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van de makers.


Commentaren zijn afgesloten.