Camtasia

Collega's instrueren via het internet, iemand een computerprogramma uitleggen of game-recensies maken voor YouTube... Camtasia is een gemakkelijk programma, waarmee je in korte tijd een professionele video kan publiceren.

Met de de video software van Camtasia Studio creëer je eenvoudig professionele screencasts, oftewel video's van de letterlijke gebeurtenissen op je computerscherm. Deze uitgebreide suite bevat gebruiksvriendelijke functies voor beeld- en geluidsopname, het toevoegen van effecten en het produceren en publiceren van de video's.

Intuïtieve gebruikersinterface

Na een eerste blik ziet Camtasia Studio er overweldigend uit, maar mede dankzij een het inleidende filmpje vind je snel je weg in de intuïtieve gebruikersinterface. Het menu van Camtasia bestaat uit 3 delen: rechtsboven vind je een videospeler met het voorlopige resultaat en linksboven een paneel voor het toevoegen van allerlei media. Onderaan staan de kanalen waarin je deze elementen kunt bewerken. Het maakt niet uit of het nu video, (ingesproken) audio, foto's of PowerPoint-achtige tekstballonnen en pijlen zijn.

Desktopvideo exporteren naar sociale media

Om de actie op je bureaublad op te nemen, gebruik je een soepele tool waarmee instelt welke gebied van je desktop je wilt opnemen. Eenmaal klaar, stuurt Camtasia Studio de rauwe opname als nieuw project naar de bewerkingsomgeving. Na het toepassen van je effecten en dergelijke klik je op "Produce and share" om via kant en klare presets het eindresultaat te produceren. Camtasia Studio kan je gemaakte screencast onder andere publiceren op Facebook, YouTube, Vimeo of blogs en optimaliseren voor gebruik voor iPhone, iPod of dvd.

Meer informatie en downloads voor Windows en Mac vind je op de website van producent TechSmith.


Commentaren zijn afgesloten.