PlantStudio

PlantStudio screenshot

Een huisje of tafel ontwerpen in 3D lukt met wat knutselen nog wel. Het ontwerpen van driedimensionale planten en bloemen is vele malen complexer. Hier biedt PlantStudio uitkomst, want je maakt er van alles mee; van aronskelk tot zuurbes.

PlantStudio is een hulpmiddel voor het maken van 2D illustraties en 3D-modellen van planten. De botanische software simuleert kruidachtige planten zoals wilde bloemen en snijbloemen, groenten, onkruid, grassen en kruiden.

Evolutionaire kunst

Met behulp van een parameters kun je de groei en structuur bepalen. Zo kun je de bloemen en planten in de verschillende stadia van hun leven weergeven. Het is mogelijk een enorme variëteit aan planten te ontwerpen, animeren en kweken. Door gebruik te maken van de "evolutionaire kunst" van variatie en selectie, kun je u snel en eenvoudig hele families van unieke planten maken voor je 3D-scènes.

3D planten exporteren

Het resultaat van je arbeid kun je plakken op het klembord, opslaan als een afbeelding of exporteren naar het DXF formaat. Dat laatste is erg handig want zo kun je het in je favorieten 3D pakket importeren.

Voor meer informatie en downloads kijk je op de website van de makers.


Commentaren zijn afgesloten.