Fotomix

Vind je dat je er saai uitziet op sommige van je foto's? Wil je je huis graag opfleuren met mooie foto's van jezelf en je gezin? Je hoeft je niet langer te ergeren, want er is nu eindelijk FotoMix.

FotoMix is een eenvoudige foto-editor voor het maken van samengestelde afbeeldingen. De software werkt in vijf stappen. Eerst moet je een foto importeren die als achtergrond gaat dienen; een warme zonsondergang, een bos, een oude fabriek of een abstracte afbeelding, alles kan. Vervolgens pas je de afbeelding aan. Je kunt bijsnijden, draaien, spiegelen, vervagen, kleuren of effecten toepassen enzovoort. Als je dat hebt gedaan volgt stap twee: het importeren van de voorgrondafbeelding en ook daar kun je weer dezelfde bewerkingen op los laten als bij de achtergrondfoto.

Daarna kun je via het tabblad Composition de twee afbeeldingen samenvoegen. Storende elementen kun je nog verwijderen met de gum, de randen kun je wazig maken en het is mogelijk teksten toe te voegen. Die teksten kun overigens op een hoop manieren bewerken. In het tabblad Touch Up kun je je plaatje voorzien van de laatste finishing touch. Hier kunt je de randen bijvoorbeeld wat zachter maken met de Smooth Brush of kleuren klonen met de Clone Brush. Tenslotte is het mogelijk een kader rond de fotocollage maken, je creatie afdrukken, opslaan (naar jpg, bmp, gif of png) of kopiƫren naar het klembord. Je kunt het geheel ook opslaan als fmx-bestand zodat je er later nog eens aan verder kunt werken.

FotoMix is een leuke applicatie voor de mensen die nog niet eerder met een fotobewerkingsprogramma gewerkt hebben. Maar de mogelijkheden van dit programma zijn erg beperkt zodat je snel opzoek zult gaan naar een alternatief met meer mogelijkheden zoals GIMP.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van de producent.


Commentaren zijn afgesloten.