BabelPad

text edit icoon

BabelPad is een kladblok achtige tekst-editor met volledige unicode ondersteuning en juiste weergave van de meest complexe scripts. Een perfect programma voor het maken en bewerken eenvoudige tekstbestanden of htmlpagina's.

Op het eerste gezicht denk je bij het openen van Babelpad aan de standaard Kladblok die je in Windows vindt. Als je wat verder kijkt zie je een veel uitgebreidere taalondersteuning en bovendien is dit gratis programma met een enkel .exe bestand zeer licht te noemen.

Niet-Westerse karakters

De uitgebreide ondersteuning van talen komt van pas als je regelmatig teksten in niet-Westerse karakters schrijft. Kladblok ondersteund bijvoorbeeld maar een deel van de Unicode-standaarden. Met BabelPad kun je bestanden openen die gemaakt zijn in één an de 63 verschillende tekensets. Hebreeuws, Chinees of Cyrillisch Hebreeuws is geen probleem voor de veelzijdige applicatie. Documenten waarin meerdere tekensets door elkaar worden gebruikt - denk aan html-code met niet-westerse teksten - zijn met BabelPad simpel te bewerken. Je kunt verschillende lettertypes toekennen aan de verschillende talen, zodat je alle tekst leesbaar hebt. Of je voert Unicode-tekens in aan de hand van de bijbehorende hexadecimale waarde. Zowel links-naar-rechts- als rechts-naar-links-talen worden door de interface van BabelPad goed weergegeven.

Uitgebreide unicode ondersteunding

De actuele Unicode 6.1 versie wordt door het programma volledig ondersteund. BabelPad volgt daarnaast de ontwikkelingen op de voet, er is een bèta te downloaden met de implementatie van de voorlopige Unicode 6.2-specificaties.

Naast de taalondersteuning biedt deze teksteditor ook andere functies die met kop en schouders boven veel alternatieven zoals Kladblok uitsteken. Streepjes, breuken, inspringen... ook mensen die minder handig zijn met talen, zullen de extra mogelijkheden van BabelPad waarderen.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van de ontwikkelaar.


Commentaren zijn afgesloten.