Defraggler

harddisk icoon

Vrijwel iedere computeraar herkent het moment waarop alles erg traag lijkt te gaan. Met Defraggler kun je je gehele harde schijf, of enkel mappen en bestanden defragmenteren zodat je systeem weer stabieler en sneller wordt.

Defraggler is één van de populairste defragmenteer programma's die je gratis kunt gebruiken en het blijkt na installatie en prima alternatief voor Microsofts eigen defragmentatietool. Er zijn iets minder functies aanwezig vergelijke met betaalde varianten maar ook Defraggler voorziet je van voldoende informatie. In het hoofdscherm kun je op de diverse tabbladen kijken naar de schijf als geheel, de fragmentatie van losse bestanden en de SMART-gegevens van de harde schijf.

Het is niet helemaal duidelijk welke techniek Defraggler gebruikt en ook in de online documentatie vind je geringe uitleg over de mogelijkheden tot defragmentatie en ook de instellingen komen neer op 'klik op Defragmenteren om te beginnen'. Niettemin is de software goed geschikt voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in hoe het binnenin allemaal werkt maar gewoon lekker willen werken. Handig is het overzicht van bestanden, gesorteerd op meeste fragmentatie, zodat je op bestandsbasis kunt defragmenteren.

Let erop dat de software probeert tijdens de installatie een Google-werkbalk te installeren. Deze optie kun je echter eenvoudig uitschakelen.

Meer informatie en downloads vind je op de website van ontwikkelaar Piriform. Defraggler is tevens verkrijgbaar als portable applicatie.


Commentaren zijn afgesloten.