iMindmap

iMindMap logo

MindMaps brengen structuur en overzicht aan in een uitgebreid onderwerp of een complex probleem. Er zijn veel verschillende tools beschikbaar zijn voor desktop en online, maar iMindMap onderscheidt zich van de rest.

iMindMap is een wat zwaarder programma met een mooi uiterlijk. Tony Buzan, de man achter het bedrijf ThinkBuzan, zou de eerste zijn geweest die een mindmap programma ontwikkelde. De documentatie van de software is op orde. Meteen na het opstarten kun je aan de slag met allerlei handige tutorials en trucs. Je kunt kiezen uit kant en klare sjablonen en er zijn ook voorbeelden van mindmaps beschikbaar, zoals een lesrooster of een weekoverzicht.

Intuïtief werken

De navigatie in het programma is erg intuïtief. Je klikt op een hoofdonderwerp, sleept met de muis en het nieuwe onderwerpt plakt zicht er automatisch aan vast. In nog geen 5 minuten heb je je eigen vormgegeven mindmap. Deze kun je dan ook uploaden naar de ThinkBuzan-cloud maar daarvoor heb je wel de betaalde versie nodig.

Presentaties maken

iMindMap is ook geschikt om bij presentatie in te zetten, ter vervanging van PowerPoint. Er is een speciale presentatieoptie in het programma ingebouwd. De volgorde van de dia’s is dezelfde volgorde als het aantal nieuwe ballonnen dat je vastmaakt aan je hoofdballon. Ook bestaat de mogelijkheid een muziekfragment in je map te plaatsen. Dat kan bij weinig andere mindmap software. Een ander leuk aardigheidje is de 3D-mindmap, waar je je onderwerpballonnen in een virtuele ruimte kunt bewonderen.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van producent ThinkBuzan.


Commentaren zijn afgesloten.