The Sandbox

The Sandbox

The Sandbox is een scheppingsspel waarin je een wereld kunt creëren naar je eigen ideeën. Het klinkt alsof het een alledaags genre is, maar dat is het natuurlijk niet. In The Sandbox ga je in de weer met de elementen zand, zon, zee, vuur en lucht.

The Sandbox is een spel waar de speler een eigen wereld kan creëren. In het begin word je wegwijs gemaakt aan de hand van een tutorial. Je leert hier hoe je de wereld van The Sandbox werkt, waarbij je met blokjes een omgeving moet opbouwen uit verschillende grondstoffen. Door aarde en water te mengen krijg je modder, of je maakt zand door het mengen van water en rotsen. Je kan, om het jezelf makkelijk te maken een aankoop vanuit de app doen en extra ‘geld’ kopen. Hiermee kan je dan weer nieuwe elementen kopen, die je normaal moet ontdekken.

Na verloop van tijd kan je ook de zon instellen, de temperatuur regelen en weersomstandigheden in- of uitschakelen. Maar The Sandbox draait om meer dan natuur alleen: na enkele levels moet je ook batterijen en stroomcircuits gaan opbouwen totdat je uiteindelijk alle 28 levels doorlopen hebt.

The Sandbox is te downloaden voor iOs, Android, Mac en Windows. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de ontwikkelaar.


Commentaren zijn afgesloten.