Diablo III

Diablo III

Al vele jaren wordt er uitgekeken naar het vervolg van de bekendste en succesvolle hack ’n slash role-playing game in zijn genre. Nu, na bijna 12 jaar wachten, worden de fans beloond en heeft Blizzard de nieuwe Diablo III game uitgebracht.

Volgens velen behoort de Diablo serie tot de beste pc games ooit gemaakt. Voor veel westerse rollenspellen vormt de hack & slash-actie nog altijd een grote bron van inspiratie. Deel drie is een feest der herkenning waarin een hoop legendarische karakters uit de vorige games wederom hun opwachting maken. Zo is Deckard Cain, de belangrijke raadgever uit Diablo 1 en 2, van de partij. Een belangrijke rol is er voor een zwaar verouderde Cain.

Nadat Diablo is verbannen in Khanduras, hebben de Horadrim-helden weinig om handen. Het dorpje Tristam, opgericht bij de tombe van Diablo, wordt verlaten en blijft leeg achter totdat Leoric, een lord uit het oosten, het spookdorp overneemt. Het benoemd de tombe tot een Zakarum-tempel en stelt Lazarus aan tot beheerder. Door toedoen van Diablo ontvoert Lazarus de zoon van koning Leoric en brengt het kind onder de invloed van de duivel.

Teruggekeerd van de oorlog ziet generaal Lachdanan geen andere mogelijkheid dan Leoric te vermoorden. Leoric komt echter terug als de Skelleton King en zo is Tristam weer de hel op aarde. Meerdere malen heeft Diablo geprobeerd iedereen op aarde te onderwerpen, en steeds weer was er een held die hem kon stoppen. Nu is Diablo terug met een plan dat duisterder is dan ooit tevoren.

In Diablo III krijg je de keuze uit vijf karakterklassen: de Barbarian, Monk, Witch Doctor, Wizard en Demon Hunter. Voor het eerst kun je kiezen tussen het mannelijk of vrouwelijk geslacht met ieder zijn eigen unieke eigenschappen en vaardigheden. Het sterker maken van je karakters en vinden van krachtige wapens is wederom een belangrijke aspect binnen de game.

Gelijk de eerste delen wordt het multi-player aspect van Diablo III geregeld via Battle.net van Blizzard Entertainment. Maximaal vier spelers kunnen gelijktijdig de diverse uitdagende levels doorlopen. Hierbij is een balans van aanvallende krachten, ondersteunende strijders en personages met krachten om medestrijders op te lappen van een groot belang.

Meer informatie en digitale downloads vind je op de website van ontwikkelaar Blizzard.


Commentaren zijn afgesloten.