WindowFX

Beeldscherm icoon

Windows ziet er vanuit de doos wel aardig uit maar soms verlang je toch naar meer. WindowFX probeert het vriendelijker te maken en richt zich hierbij op de animaties van programmavensters en het Startmenu, en voegt het extra opties toe voor meerdere vensters.

Voor het mooier maken van de animaties binnen Windows heb je de keuze uit aanpassingen voor het start-menu, de menu's binnen programmavensters, de programmavensters zelf en de beweging van vensters bij verplaatsing. Zo kun je bijvoorbeeld de animatie bij het openen van een venster, het sluiten, het minimaliseren en het herstellen aanpassen. Daarbij kun je kiezen uit één van de bijna dertig alternatieve animaties. Je kunt per actie een effect instellen of je laat jezelf verrassen door deze willekeurig te laten afwisselen. Zo zie je vanzelf alle leuke animaties voorbij komen.

Mooier en beter bureaublad

Met WindowFX wil maker Stardock Windows niet alleen mooier maken maar ook beter. Met een druk met de middelste muisknop op een titelbalk draait het venster zich om en geeft op de achterkant de hoeveelheid geheugen zien die het programma gebruikt.

Werken met meedere vensters

Andere functies richten zich op het werken met meerdere vensters. Als je wilt kun je een venster altijd zichtbaar houden en kun je de make van transparantie of Flip3D aanpassen. Is je systeem voorzien van een groot beeldscherm om meerdere vensters naast elkaar geopend te hebben, dan zijn de functies om programmavensters volgens een onzichtbaar raster op het scherm te kunnen positioneren handig. Bovendien kun je alle inactieve vensters vervangen door een foto, of transparant of donker maken.

Thuisversie en pro-versie

WindowFX biedt een aantal leuke en een aantal handige functies voor een gunstige prijs. Niet iedereen zal alle mogelijkheden waarderen, maar dat neemt niet weg dat een aantal van de nieuwe functies juist nuttig zijn wanneer u meerdere programma's gelijktijdig gebruikt. Naast de betaalde versie kun je ook ook een gratis WindowsFX downloaden. Deze is voor thuis gebruik en heeft beperkte mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van producent Stardock.


Commentaren zijn afgesloten.