Adobe Dreamweaver CS6

Adobe Dreamweaver

Adobe Dreamweaver software voor webdesign biedt een intuïtieve, visuele interface voor het maken en bewerken van websites en mobiele apps. Maak pagina's met vloeiende rasterlay-out, ontworpen voor platform onafhankelijke compatibiliteit.

Dreamweaver begeeft zich in een van de snelst veranderende werkgebieden: ontwikkeling voor internet. De nieuwste versie van deze webdesign software mikt dan ook steeds meer op de ontwikkeling van websites voor mobiele apparaten en houd daarbij rekening met de uiteenlopende schermformaten.

Responsive layouts en eenvoudige workflow

In Dreamweaver werk je veel met de ingebakken mogelijkheden maar het is nog altijd een pakket waarbij je niet bang moet zijn om met code te werken. Dat alles is echter prima geïntegreerd zodat je een eenvoudige workflow kunt ontwikkelen voor apparaten, van desktop tot smartphone. Het ontwerpen van mobiele lay-outs is intuïtief door het gebruik van dynamische rasterlay-outs. Met die lay-outs kun je variabele ontwerpen maken die automatisch meeschalen met veranderende resoluties, dat noemen we responsive design. In Dreamweaver wissel je tussen de verschillende lay-outs. Webontwikkelaars die voor verschillende apparaten ontwikkelen zullen deze workflow op prijs stellen.

Creativ Cloud abonnement

Ook heeft Dreamweaver CS6 integratie met de betaalde CMS dienst van Adobe waar je je site kunt hosten. Binnen het Creative Cloud abonnement kun je vijf websites laten hosten bij deze Adobe Business Catalyst dienst. Mocht je daar geen gebruik van willen maken, dan kun je uiteraard met een eigen ftp aan de slag. Dreamweavers ftp-module is bijgewerkt zodat nu eindelijk meerdere bestanden tegelijkertijd geüpload kunnen worden.

Werken met moderne webtechnieken

Dreamweaver geeft volop ondersteuning voor CSS3. Want hoewel de specificaties hiervoor nog steeds in ontwikkeling zijn bieden de moderne browsers goede css3-ondersteuning. Zo kun je css3-overgangen toevoegen via het nieuwe paneel Css-overgangen. Ook zonder code kun je op die manier mooie overgangen te maken om bijvoorbeeld menustructuren te animeren.

Kijk op de website van fabrikant Adobe voor meer informatie en een gratis te downloaden proefversie van Dreamweaver.


Commentaren zijn afgesloten.