Password Safe

hangslot icoon

Wachtwoorden onthouden is lastig, vooral als je op vele websites bent aangemeld. Altijd en overal hetzelfde wachtwoord gebruiken is onveilig, maar er zijn ook maar weinig mensen die tientallen wachtwoorden kunnen onthouden.

Password Safe werkt volgens een bekend principe. Alle wachtwoorden en de bijbehoren gebruikersnamen worden in een versleutelde database opgeslagen die alleen via het programma zelf is te lezen. Voor de toegang tot deze password manager heb je wel een wachtwoord nodig, maar dit ene wachtwoord geeft je toegang tot alle andere opgeslagen inlog data. In dit geval hoef je dus maar één wachtwoord te onthouden.

Sterke wachtwoorden maken

Het programma helpt je trouwens bij het maken van een sterk wachtwoord zodat je een veilig en praktisch onkraakbaar wachtwoord hebt. De wachtwoorden kunnen op tal van manieren gerubriceerd en teruggevonden worden. Ideaal voor mensen die er echt heel veel hebben. Opvallend ten opzichte van veel concurrenten is dat je meerdere databases kunt maken. Bijvoorbeeld voor werk en privé.

Portable versie

Er is ook een portable versie, Password Safe Green, die werkt zonder zijn gegevens op te slaan in het windows register. Makkelijk om mee te nemen op een usb-stick en zo heb je je wachtwoorden altijd bij je. De backup-functie van Password Safe is ook handig. Als je deze op een aparte plek bewaard heb je altijd iets om op terug te vallen.

Kijk voor meer informatie en downloads op de website van de ontwikkelaar.


Commentaren zijn afgesloten.