Postbox

postbox email-client icoon

Met de komst van webmail leken de desktop programma's voor e-mail ten dode opgeschreven. Toch mikt Postbox, een e-mail client voor Mac en Windows, nu juist op het apart beheren van deze diensten. Postbox werkt samen met bijna elk e-mailaccount.

Tijdens het installeren van Postbox val de snelheid al op. Ook het importeren van meerdere Gmail- en Hotmail-accounts verloopt uiterst snel en in het dagelijks gebruik navigeert hij zonder te haperen. Qua uiterlijk lijkt Postbox verdacht veel op Outlook, met enkele slimme verbeteringen.

Postbox heeft aparte chronologische layouts voor berichten met bijlagen of afbeeldingen en biedt een algemene inbox waar je de berichten van al je accounts tegelijk ziet. Gmail-labels worden ook ondersteund, ze verschijnen in een handige zijbalk. Omdat Googles sneltoetsen worden herkend en de zoekfunctie haar mannetje staat, verloopt de overstap van Gmail vrijwel naadloos.

Ook het conversatieaanzicht is vergelijkbaar met Gmail, met een handige optie om rechtstreeks in een mail een antwoord te tikken. Postbox zit verder vol kleine, uiterst handige verbeteringen. Dankzij de integratie met Dropbox kun je gedeelde bestanden naar een bericht slepen, waarna ze in een Dropbox-link worden omgetoverd.

Als Postbox een datum in een e-mail vindt, kan het automatisch een afspraak voor je maken in Google Calendar. Omdat het is gebaseerd op open-source programma Thunderbird kun je het bovendien uitbreiden met handige extensies. Er is ook een integratie van Facebook en Twitter te vinden in dit programma.

Kijk voor meer informatie en downloads voor Mac en Windows op de website van de producent.


Commentaren zijn afgesloten.