Multi Commander

multi commander logo

Niet iedereen is even gelukkig met Windows Verkenner voor het beheren van de bestanden op de computer. Van Zweedse bodem komt Multi Commander, dat zich kenmerkt door de dubbele schermen, die kopiëren van bestanden eenvoudig maakt.

Multi Commander is een bestandsbeheer programma vergelijkbaar met de standaard verkenner in Windows. Nadeel van die verkenner is dat je maar één paneel tegelijk kun zien. Wil je de bestanden uit verschillende mappen naast elkaar zien, dan moet je nog een verkenner venster openen. Met Multi Commander doe je dit gewoon in hetzelfde programma.

Dankzij het dubbele bestandspaneel kun je snel bestanden en mappen verslepen of kopiëren en zie je in een oogopslag verschillen in de mappen. Het programma maakt veel gebruik van menu's en knoppen. Dat is uiteraard even wennen, maar in de praktijk blijkt dat wel efficiënt te werken.

Multi Commander heeft ook voor gevorderde gebruikers goede functionaliteit. Zo tref je bij Tools, File Security de mogelijkheid aan het eigenaarschap van een bestand over te nemen of machtigingen te onttrekken of toe te voegen. Zoiets is uiteraard ook mogelijk via de Windows Verkenner, maar daar zitten zulke mogelijkheden dieper verborgen.

Verder kun je mappen synchroniseren, hernoemen met reguliere expressies, het uiterlijk of je eigen commando maken. Multi Commander is uitgebreid naar eigen wens te configureren. De software, dat zowel in een 32- als een 64-bitsversie bestaat, is ook in het Nederlands in te stellen.

Meer informatie en downloads vind je op de website van de maker. Er is ook en portable versie van Multi Commander beschikbaar.


Commentaren zijn afgesloten.