Kodi

Kodi logo

Kodi is ooit onder de naam Xbox Media Center ontwikkelt om films, foto's en muziek via de Xbox en de televisie af te spelen. Tegenwoordig is het echter tevens beschikbaar als krachtige gratis mediacenter software voor diverse besturingsystemen.

Hoewel er na de aanvankelijke introductie van Kodi veel mogelijkheden zijn toegevoegd is Kodi in de basis een mediacenter. Je kunt deze gratis software gebruiken om audio, video en foto's mee af te spelen. Ook kun je afspeellijsten en slideshows maken en audio visualiseren. Standaard extra's zijn onder meer het tonen van het weerbericht op je televisie. Via plugins van derden zijn de mogelijkheden in feite onbeperkt.

Ondersteuning voor veel multimediaformaten

Kodi kan overweg met alle bekende bestandsformaten, zowel wat betreft audio als video). De bestanden kunnen staan op computers, cd's/dvd's, geheugensticks, netwerken, internet en andere opslagmedia. Op PC's is de Kodi in staat om HD-filmbeelden te decoderen tot 1080p. Hiermee wordt de beperking van de originele Xbox-versie van de Kodi vermeden. Het decoderen gebeurt daarbij wel softwarematig. Dit vraagt wel wat van de processorkracht van de computer.

Ontwikkeling door hechte gemeenschap

Kodi wordt nog steeds doorontwikkeld, en behoort inmiddels tot de allerbeste gratis mediacenter software voor de PC. Alle multimedia content van je computer, bestanden maar ook online content, komt met Kodi beschikbaar op de televisie. Zodat je met de hele familie op een groot scherm kunt genieten van je gedownloade films en muziek, van internet-video (zoals Uitzendinggemist en Youtube), van dvd's in je computer en van foto's en homevideo's.

Kijk voor meer informatie en downloads voor Mac, Linux, Windows, iOs en meer systemen op de website van kodi.


Commentaren zijn afgesloten.