Metastripper

afbeeldigen icon

Steeds meer toestellen waar je foto's mee kunt maken voegen extra informatie toe aan je afbeeldingen. Vaak handige info over de datum en tijd maar ook de locatie kan worden opgeslagen.

Metastripper is een programma waarmee je extra gegevens die je camera automatisch bij een foto slaat kunt bewerken. Deze EXIF-metadata, wat staat voor EXhangeable Image File format, is een standaard die speciaal is ontwikkeld om technische gegevens van de camera te bewaren zoals belichtingstijd, maar ook steeds vaker geografische gegevens en tijdstip.

Locatie gegevens in foto

Erg handig als je thuis snel je afbeeldingen wilt beheren, maar als je wel eens vaker met je smartphone of digitale camera wat kiekjes maakt en die online plaatst, wil je niet altijd dat iedereen zomaar kan ontdekken waar en wanneer een foto is genomen. Oplettende mensen kunnen aan een foto niet alleen zien wat er op beeld staat, maar ook op welke locatie de foto genomen is.

Exif metadata beheren

Daarom is het programma Metastripper een uitkomst. Hiermee kun afbeeldingen in een map, en desgewenst ook de submappen, ontdoen van alle EXIF-informatie. Dat gebeurt altijd zonder verlies van kwaliteit en omdat de naam iets aangepast wordt loop je geen gevaar dat je de originelen per ongeluk overschrijft.

Meer informatie en Metastripper downloaden op de website PhotoThumb.com.


Commentaren zijn afgesloten.