Pap

spreadsheet icoon

Pap is een volledig administratie pakket voor het MKB. Het is niet alleen een compleet boekhoudpakket maar ook een programma waarmee abonnementen, project administratie, urenregistratie en klantgegevens kunnen worden bijgehouden.

Op het eerste gezicht ziet Pap er niet bijzonder indrukwekkend uit maar het boekhoudprogramma Pap is bijzonder uitgebreid. De software heeft veel onderdelen, naast het boekhouden kun je met het programma abonnementen, projectadministratie, urenregistratie en klantgegevens bijhouden. Enkele onderdelen zijn speciaal gericht op kassaverkoop en administratie, hierdoor is Pap in het bijzonder geschikt voor winkeliers. Zo kun je naast facturen ook bonnen van kassastations uitdraaien en is er een speciaal kassamenu onder het boekhoudoverzicht.

Gratis basisversie

De basis editie van Pap is gratis te gebruiken. Heb je meer gebruikers dan moet je opschalen naar een betaalde multi-user variant. Er is ook een online versie van Pap beschikbaar waarvoor je moet betalen.

Installatie

Het installeren van vergt even wat aandacht omdat je, ook voor standalone gebruik, sowieso de serverinstallatie moet doen. Bovendien is een vereiste dat ook Microsoft SQL Server is geïnstalleerd. Dat geeft ook wel een beetje aan hoe het programma is opgebouwd. Er wordt uitgegaan van een groot aantal transacties, waarbij de gebruiker de vele transacties laat wegschrijven op een server.

Brede opzet

Vergeleken met andere boekhoudsoftware is Pap breder van opzet. De boekhouding is een subdeel van het menu en ook zaken als voorraadbeheer en projectmanagement zijn los van elkaar te vinden. Een aardige, extra feature is dat het programma op verzoek een lokale back-up van je gegevens maakt wanneer je het afsluit.

Meer informatie en downloads vindt je op de website van de producent.


Commentaren zijn afgesloten.