Dexpot

dexpot icoon

Dexpot is software (gratis voor thuisgebruik) dat tot maximaal 20 virtuele bureaubladen kan maken. Als je veel programma gelijktijdig open hebt staan is het handig om ze te verdelen over de afzonderlijke klonen van je bureaublad zodat je overzicht houdt.

Bij de Linux en Mac OS X zijn de virtuele bureaubladen heel gewoon. Helaas heeft windows deze handige eigenschap om je desktop uit te breiden niet aan boord. Gelukkig kun je met het programma Dexpot zonder moeite tot wel 20 virtuele desktops aanmaken. Met de hulp van sneltoetsen schakel je snel en eenvoudig tussen de werkomgevingen. Desgewenst gebruik je voor navigatie ook een klein venster met een getal voor iedere desktop.

Het verplaatsen van een venster van de ene naar de andere omgeving gebeurt ook met het indrukken van de sneltoetsen. Via de instellingen van Dexpot configureer je het programma helemaal naar jouw wensen. Zo bepaal je hoeveel desktops je nodig hebt, configureer je de sneltoetsen, en stel je bijvoorbeeld een ander achtergrond in voor ieder bureaublad.

Let erop dat iedere normale wijziging op je systeem in iedere virtuele omgeving wordt toegepast. Maak je bijvoorbeeld een snelkoppeling aan op je desktop, dan vind je deze terug in ieder bureaublad. Voor niet-commercieel gebruik is Dexpot gratis te installeren. Andere zullen een licentie moeten aanschaffen.

Meer informatie en downloaden op de website van de producent.
Er is ook een portable dexpot verkrijgbaar.


Commentaren zijn afgesloten.