Finestra Virtual Desktops

beeldscherm icoon

Wie veel pictogrammen op zijn bureaublad zet en veel programma’s tegelijkertijd gebruik, heeft al snel een onoverzichtelijke desktop. In veel gevallen is het dan een goed idee om extra virtuele bureaubladen in te stellen. Met Finestra maak je er zoveel als je wilt.

Finestra Virtual Desktops creëert op een eenvoudig manier extra bureaubladen die afzonderlijk te gebruiken zijn. Deze virtuele desktops draaien gewoon onder hetzelfde windows-account maar zijn niet zichtbaar. Ook de meldingen van de verschillende programma's die op het andere bureaublad staan krijg je dus niet te zien. Lekker rustig.

Bij de eerste keer opstarten kun je verschillende settings zoals sneltoetsen instellen, of je gaat direct verder met de vooraf ingestelde mogelijkheden. Wil je achteraf toch wijzigingen doorvoeren dan kan dat natuurlijk. Standaard heb je de beschikking over vier bureaubladen die je tegelijk in beeld krijgt met de sneltoets Windows-toets+Z. Met een klik op de betreffende desktop wordt deze actief. Een andere mogelijkheid is de toetscombinatie Windows-toets+1, 2, 3 of 4 om tussen de verschillende bureaubladen te browsen. Tot slot kun je in de taakbalk op het pictogram van Finestra klikken en het gewenste bureaublad selecteren.

Voor computeraars met meerdere monitoren is Finestra ook een bijzonder handige toevoeging. In plaats van uw bureaublad uit te breiden, kunt je met Finestra namelijk ook verschillende bureaubladen per beeldscherm instellen.

Meer informatie en downloaden op de website van het Finestra Virtual Desktops project.


Commentaren zijn afgesloten.