SlimCleaner

slimcleaner logo

Ben jij zo iemand die aan de lopende band nieuwe software uitprobeert maar vervolgens vergeet ze te verwijderen? SlimCleaner is je maatje en helpt je - samen met de gebruikers - bij het opschonen en versnellen van je computersysteem.

SlimCleaner is een programma waarmee je je computer onderhoud. Dit alles vanuit een goed vormgegeven uiterlijk. Natuurlijk is het opschonen van applicaties, browsers en Windows zelf het voornaamste maar ook worden opstartende programma's, services, browserinstellingen en geïnstalleerde software onder handen genomen. Een shredder voor het definitief vernietigen van data en de hijack log completeren de features van SlimCleaner.

SlimCleaner gebruikt de cloud om feedback van zijn gebruikersgemeenschap te krijgen. Door dit concept krijgen opstartende programma's en geïnstalleerde software waarderingen van gebruikers. Aan de hand daarvan kun je sneller beoordelen of een programma onnodig of onveilig is.

De software verwijdert de sporen die alle browsers achterlaten op je computer alsmede de sporen van tientallen applicaties en de tijdelijke bestanden van Windows. Het optimaliseren gebeurt niet automatisch. Dat doe je zelf door, met behulp van adviezen uit de cloud, software en opstartende programma's eventueel te verwijderen.

Handig is ook de knop Hijack Log: die laat een Hijack This-analyse op je systeem los, biedt die online ter interpretatie aan en levert even later het resultaat af: een lijst van allerlei items met de intussen vertrouwde communityratings en Cloud AV-analyses. In deze lijn past ook de virtuele Shredder. Hiermee kun je specifieke bestanden of mappen met willekeurige data overschrijven, zodat die voor eeuwig onleesbaar blijven.

Er is ook een register cleaner aanwezig in het programma, te vinden onder Cleaner | Advanced. Het nut van dergelijke register schoonmakers wordt door velen overigens betwijfeld.

Het programma heeft een gratis en een betaalde versie. Meer informatie en downloaden via de website van de ontwikkelaar.


Commentaren zijn afgesloten.