Seterra

Seterra

Seterra is een handig hulpmiddel voor Windows waarmee je meer dan 100 verschillende geografische oefeningen maakt. Al deze opdrachten worden uitgeoefend op een virtuele kaart waarbij ieder detail wordt weergegeven op de kaart.

Met de opdrachten in Seterra leer je veel over de wereld. Je leert de belangrijkste kenmerken van landen, hoofdsteden, oceanen, vlaggen en zelfs steden over de hele wereld. Het programma kan worden gebruikt in klaslokalen. Hierdoor ontstaat er een leuke en interactieve manier van leren maar het is natuurlijk ook mogelijk om de educatieve software thuis te gebruiken. Zo komen een kind meer te weten komen over de plaats waar hij of zijn woont, of over andere delen van de wereld.

De uitstekende inhoud en een eenvoudige interface maken Seterra een aantrekkelijk aardrijkskunde-quiz-programma. De meeste quizen zijn onderverdeeld per regio, zoals Australiƫ en Noord-Afrika. Het spel geeft je een aantal kansen om te raden. Verkeerd geraden? Na drie foute pogingen licht het goede antwoord groen op en als je erop klikt wordt het rood. Dit zorgt voor een duidelijke visuele weergave van welke gebieden waar je nog wat extra aandacht aan moet besteden.

Meer informatie en gratis downloaden op seterra.net. Seterra werkt op Windows XP, Windows Vista en Windows 7 en is vertaald in het Nederlands.
Heb je geen zin om te installeren? Er is ook een online versie waar je je aardrijkskunde kunt opkrikken.


Commentaren zijn afgesloten.