Google Earth

Google Earth Logo

Met Google Earth vlieg je over de aarde en zie je van iedere denkbare plaats satellietbeelden, kaarten, terrein en gebouwen in 3D. Ontdek het heelal en de maan. Bekijk gedetailleerde geografische inhoud en sla boeiende plaatsen uit je tour op.

Bij het opstarten van Google Earth zie je de aarde vanuit de ruimte, in 3d. De bol is samengesteld uit een groot aantal satellietbeelden en luchtfoto’s. In eerste instantie erg onduidelijk maar naarmate je meer inzoomt nemen de details toe. Het resultaat daarvan is een prachtig, naadloos weergegeven aarde waarbij oppervlakteverschillen zonder ruitjeseffect worden weergegeven.

Slimme gebruikersinterface

In het linkerdeelvenster is de navigatie geplaatst. Hier kun je zoeken op bijvoorbeeld een adres, plaats, land of bedrijfsnaam in. Ook kun je globale termen ingeven zoals landmarks of beroemde locaties. De resultaten verschijnen in het linkerdeelvenster waarna je met een klik naar de bijbehorende plek vliegt.

Uitgebreide extra informatie

Je bepaalt zelf welke informatie je wilt zien. Er zijn lagen voor foto's, wikipedia informatie, geografische date, grenzen, YouTube video en meer. Iedere laag kun je aan- en uitzetten. Er zijn ook speciale lagen aanwezig. Zo bekijk je in welke gebieden organisaties van goede doelen actief zijn, zoals Unicef, Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds. Je kunt zelfs het oude Rome in 3D activeren, waarmee je vijfduizend oude gebouwen bekijkt.

Oude kaarten

Oude kaarten zijn ook te bekijken in Google Earth. Mits er beeldmateriaal uit het verleden beschikbaar is. Je ziet in dat geval verschillende jaartallen in de statusbalk staan. Met de schuif-regelaar selecteert je eventueel een andere datum.

Bekende gebouwen in 3D

Veel stedelijke gebieden zijn voorzien van drie dimensionale gebouwen. Zo is een groot deel van de Amsterdamse binnenstad te bewonderen in 3d. Ook is de bekende Street View-weergave geïntegreerd in het programma, zodat je als het ware door de straten rijdt.

Meer informatie en Earth downloaden voor Windows, Mac of Linux op de website van producent Google.


Commentaren zijn afgesloten.