VueScan

Scan icoon

Zijn er geen actuele drivers voor je oude scanner niet meer beschikbaar, maar het apparaat werkt nog perfect. Of wil je een andere scanner uitproberen met meer mogelijkheden? Probeer dan eens de makkelijk te gebruiken scansoftware van VueScan.

VueScan is een gemakkelijk te gebruiken programma waarmee je documenten, foto's en films kunt scannen. De software kan dienen als vervanger voor de software die bij je scanner is meegeleverd of om te werken met oude scanners waarvan de fabrikant geen actuele drivers meer beschikbaar zoals de meeste Canon LiDE, Epson Perfection, Nikon CoolScan en HP OfficeJet scanners.

Het mooie van VueScan is dat het je stap voor stap helpt bij het scannen en geeft daarbij veel hulp zodat je het beste resultaat bereikt. De scansoftware is eenvoudig in gebruik, met slechts een paar muisklikken kun je bestanden scannen. Gevorderde gebruikers zullen de geavanceerde mogelijkheden op waarde schatten. Nadat je een document hebt gescant kun je deze opslaan als jpg, tiff of pdf. Er zit ook een tekstherkenningsfunctie (OCR) in de software waarmee je gedrukte teksten snel in bewerkbare teksten omzet.

VueScan werkt met meer dan 1850 scanners van alle fabrikanten en is beschikbaar voor zowel desktop als mobiele systemen. Er is nu een gratis proefversie beschikbaar, zodat je kunt uitproberen wat VueScan allemaal voor je kan doen maar deze toont wel een watermerk in je afbeelding.

Meer informatie over VueScan en downloads voor Windows, Mac en Linux vind je op de website van ontwikkelaar Hamrick Software.


Commentaren zijn afgesloten.