ICQ

ICQ pictogram

ICQ is een instant messenger van de oude stempel en was aan het einde van de jaren 90 razend populair. Misschien niet meer zo hot als toen maar ICQ is nog wel steeds doorontwikkelt en is nu uitgegroeid tot een innovatieve en zeer uitgebreide chatclient.

ICQ (spreek uit als I Seek You) werd voor het eerst geïntroduceerd in 1996 en was de voorloper van MSN als eerste instant-messagingdienst. Ooit was dit programma het populairste in zijn soort, maar is qua aantal gebruikers vooral ingehaald door WhatsApp en Facebook Messenger. Desalniettemin maken veel mensen nog graag gebruik van ICQ.

Verzorgd uiterlijk

Al tijdens het installeren valt op dat het uiterlijk van ICQ verzorgd is. Het gelikt chatvenster ziet er mooi uit en de smileys zijn grafisch gezien dik in orde. Om het iets meer naar je smaak te maken kun je gemakkelijk het lettertype en de kleur van je tekst aanpassen. Niet alleen chat je met andere personen op icq, door de integratie met media als Facebook, Twitter, Youtube en Flickr heb je een uitstekende sociale basis.

Versleutelde videochat

ICQ ondersteunt ook videochat. De videocalls zijn altijd gecodeerd, je communicatie blijft privé. Verder is er op ICQ zelf weinig aan te merken behalve het feit dat maar weinig vrienden het zullen gebruiken. Gelukkig knoopt de chatsoftware tegenwoordig ook gesprekken met Facebook Chat en Google Talk aan.

Meer informatie en ICQ downloaden voor windows, mac, en linux vindt je op icq.com. Daar kun je ook de apps voor iPhone, Android, Symbian, BlackBerry en Windows Mobile vinden.


Commentaren zijn afgesloten.