PrimoPDF

primo pdf logo

PrimoPDF is een gratis applicatie voor het maken van pdf-bestanden met een hoge kwaliteit; het heeft een vriendelijke interface waarmee gebruikers vanuit vrijwel ieder Windows programma naar pdf kunnen afdrukken.

Het voornaamste voordeel van een pdf bestand is dat je document er overal hetzelfde uitziet, ongeacht het gebruikte besturingssysteem of geïnstalleerde software. Helaas zijn lang niet alle programma uitgerust met een mogelijkheid om naar PDF en daarom is PrimoPDF zo handig. Met dit hulpmiddel converteer je documenten naar het pdf-formaat. Of het nu gaat om een Word-bestand, een PowerPoint-presentatie of een internetpagina, alles kun je naar een pdf bestand omzetten./p>

Bij het installeren van deze software krijg je de beschikking over een virtuele printer, want dat is PrimoPDF eigenlijk. Vanuit het programma waarin je werkt kun je afdrukken zoals je gewend bent maar in plaats van je normale printer kies je primo als uitvoer apparaat. In een menu kun je kiezen uit vier vooraf ingestelde profielen voor uitvoerkwaliteit, zoals scherm, print of drukwerk. Deze profielen kun je je nog wat wijzigen. Wil je het bestand beveiligen, dan voeg je een wachtwoord toe voor het openen en/of bewerken van je pdf.

Meer informatie en downloads vindt je op de website van maker Nitro PDF.


Commentaren zijn afgesloten.