TCPEye Network Monitoring

globe icoon

TCPEye Network Monitoring is een handige tool waarmee je kunt achterhalen welke TCP/IP en UDP poorten actief zijn. Zo weet je welke applicaties verbinding maken met het internet, ook als je zelf op dat moment niets doet.

Het installeren van TCPEye gaat in een paar stappen en zodra je de software opstart krijg je een duidelijk overzicht te zien van alle toepassingen die een netwerkverbinding hebben gelegd. Omdat je aan een naam alleen vaak niet voldoende hebt vermeldt TCPEye tevens het pad naar het bijhorende programmabestand en geeft de status van de verbinding aan. Verder toont het je zowel het lokale als het remote IP-adres en de poorten waarlangs de verbinding loopt. Ook het verbindingsprotocol wordt telkens aangegeven (zoals UDP of TCP4 / TCP6).

De kolom Country vertelt je in welk land de externe servers zich bevinden. Wil je nog meer weten dan kun je vanuit het contextmenu Whois-query loslaten op het ip-adres van die remote server en tekent de GeoIP-tool de serverlocatie op een kaartje van Google Maps. Als je het wilt kun je een verbinding verbreken of het onderliggende proces afsluiten. Met de optie Check With VirusTotal kun je het bestand uploaden naar VirusTotal en krijg je een analyse van de software.

Meer informatie en TCPmonitor downloaden op de website van de ontwikkelaar.


Commentaren zijn afgesloten.