Photo Magician

icon images

Soms wil je vlug de afmetingen van een afbeeldingen veranderen zodat je het kun mail of op een website zetten, maar is het overbodig om photoshop te openen. Voor deze taak kun je de razendsnelle Photo Magician gebruiken.

Op het internet zijn voldoende programma;s te vinden die het formaat van een reeks foto’s kunnen veranderen, maar er zijn er weinig zo simpel in gebruik zijn als Photo Magician. De interface spreekt voor zichzelf, zonder dat krachtige functies ontbreken. Zo kun je profielen instellen als je afbeeldingen vaker naar hetzelfde formaat wilt omzetten en is het mogelijk om afbeeldingen te roteren of een handvol artistieke effecten los te laten. Gevordere gebruikers kunnen vanaf de commandoregel werken.

Een volwaardige fotobewerker is het natuurlijk niet, maar dankzij de handige ‘Dropzone’ ben je wel een stuk sneller klaar. Als je overschakelt naar deze eenvoudige conversiemodus, kun je afbeeldingen naar een kleine widget slepen, waarna Photo Magician het klusje volautomatisch voor je klaart.

Oppassen bij het installeren van Photo Magician. De probeert je tijdens de installatie adware aan te smeren. Let dus goed op bij de installatie van deze Nederlandstalige tool en weiger de installatie van deze indringer.

Meer info en gratis downloaden op de website van de ontwikkelaar.


Commentaren zijn afgesloten.