WindowBlinds

WindowBlinds logo

Is je bureaublad saai geworden, ben je aan een nieuw en fris uiterlijk toe? WindowBlinds legt een nieuwe huid over je Windows desktop, waardoor je het besturingssysteem volledig visueel herinricht naar je eigen voorkeuren.

WindowBlinds is een programma waarmee je thema’s kan installeren op je computer. Zo'n thema werkt als een schil om je windows en geeft het een nieuw uiterlijk. De thema’s kun je downloaden van het internet of je selecteert één van de bijgeleverde thema’s.

Meestal zijn er een aantal stylen waaruit je kan kiezen, bjvoorbeeld: ‘Vista’, ‘XP’, ‘Aero Frames’, een groot verschil in uiterlijk geeft dit niet, maar soms kan het net dat beetje geven waardoor het er perfect uitziet. Daarna kun je als je wilt de kleur ook nog aanpassen. Hierdoor verandert de basiskleur van het thema in een door jou gekozen kleur. Een volgende optie is Textures. Deze optie geeft de mogelijkheid om een bepaalde structuur over je thema heen te zetten, zoals bloemen, rotsen, gras, enzovoort.

Met de wallpapers kun je de achtergrond van je bureaublad veranderen, maar dit kan in de opties van Windows natuurlijk ook. Fonts, hiermee kun je het lettertype dat Windows gebruikt in je systeem veranderen, naar elk ander lettertype dat je wil, ook is de grootte aanpasbaar. Extra doorzichtigheid en vervaging effecten kun je toepassen bij Transparency, optie 6. Met de laatste optie, Explorer Background, kun je de achtergrond van Windows verkenner aanpassen. In bijvoorbeeld bloemetjes, of stenen.

Meer informatie en WindowBlinds downloaden op de website van ontwikkelaar Stardock.


Commentaren zijn afgesloten.