ObjectDock

Objectdock Logo

ObjectDock is een handige taakbalk voor je bureaublad. Het gratis programma brengt daarmee de belangrijkste programma's en documenten binnen handbereik. Uiteraard ben jij degene die bepaalt welke applicaties er in het snelstartmenu staan en hoe deze eruit ziet.

Objectdock is een programma wat je Windows taakbalk goed kan vervangen, het lijkt op de taakbalk die bij de MAC gebruikt wordt. De taakbalk kun je goed naar smaak aanpassen en is wat dat betreft zeker een aanrader als je de standaard taakbalk van Windows helemaal zat bent.

Klikken en slepen

Je voegt nieuwe programma's aan ObjectDock toe door ze eenvoudig naar de balk te verslepen. Met hetzelfde gemak gooi je applicaties eruit die je niet meer gebruikt. Toevoeging van pictogrammen geschiedt tevens via het configuratiemenu. Deze is uitgerust met een flink aantal instellingen waarmee je zowel het uiterlijk als de positie van ObjectDock kunt bepalen.

Snelstartmenu

Je kunt ervoor kiezen geopende programma-vensters standaard als pictogrammen weer te geven in het snelstartmenu. helaas is het slepen van individuele geopende software vensters naar de ObjectDock niet mogelijk. Apple's Dock, waarop ObjectDock duidelijk gebaseerd is, kent deze optie wel en het is jammer dat deze Windows variant het op dit aspect laat afweten.

Meer informatie en ObjectDock downloaden op de website van ontwikkelaar Stardock.


Commentaren zijn afgesloten.