MixMeister Express

Je droom om een beroemde DJ te zijn wordt werkelijkheid met deze waanzinnige software die met gemak je favoriete songs mixt in een radiowaardige compositie. MixMeister is een audio applicatie die een volledige DJ-set kan voorbereiden van hele versies van nummers.

Mixmeister Express werkt met een bibliotheek waarin je mp3, wav en mpa muziekbestanden kunt opslaan. Deze zijn individueel of per map snel te importeren en de tracks worden automatisch geanalyseerd op beats per minute (BPM). Afspeellijsten kun je zelf maken, je neemt je iTunes bibliotheek of een genereert een smart playlist op basis van BPM en categorie. Helaas kun je de muziek in je bibliotheek niet apart beluisteren via een koptelefoon. Voor live producties is Mixmeister Express daarom minder minder geschikt, tenzij je zo vertrouwd bent met het programma en je muziek dat je live alles perfect kunt mixen.

Tracks drag & drop

Geselecteerde tracks voor een mix kun je slepen naar de afspeellijst of in een tijdlijn plaatsen. Op de tijdlijn kun je de muziek editten. Je kunt het nummer inkorten of splitsen. Tevens is het mogelijk om de volume, de bas, de midrange en de treble makkelijk aan te passen door de gekleurde lijnen in de tijdlijn te verschuiven.

Meersporen opname

De tijdlijn bestaat uit 4 sporen die automatisch in gebruik worden genomen bij het toevoegen van nieuwe nummers aan je mix. je bepaalt zelf op welke manier twee nummers worden gemixt. Dit kan op BPM, wat handig is voor dance muziek, maar je kunt ook gebruik maken van een crossfade of pauze, wat vaak beter werkt bij popmuziek. De automatische mix doet zijn werk erg goed, mits het aantal BPM niet te veel afwijkt tussen de nummers.

Eindmix exporteren

De uiteindelijke mix kun je exporteren naar wav of wma of branden op een cd. Mixmeister is zeker de moeite van het proberen waard door zijn eenvoud en kwaliteit van de automatische mixer.

Meer informatie en een MixMeister Express probeerversie downloaden op de website van ontwikkelaar MixMeister.


Commentaren zijn afgesloten.