Recuva

Recuva is een freeware programma waarmee je per ongeluk weggegooide bestanden weer terug tovert. Zelfs van geformatteerde partities kunnen gegevens vaak teruggehaald worden.

Recuva scant je computer op bestanden die verwijderd zijn. Meestal worden die bestanden niet helemaal gedelete en is het mogelijk om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen.

Zoeken op bestandstype

Handig is dat je meteen bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden. Als je weet dat je je pardoes verwijderde vakantiefoto's zoekt stel je deze in op foto's. Maar je kunt ook zoeken op muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Behalve het bestandsformaat kun je ook aangeven waar je wilt zoeken. Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven. Met Recuva kun je ook weggegooide mail uit Outlook Express en Windows Mail terug vinden.

Diepgaande scan

Als de zoekresultaten te summier zijn en je vind niet wat je zoekt kun je de software uitvoerig laten scannen. De scan duurt dan wel langer. Recuva kan ook data terugvinden op externe harde schijven, digitale camera's, usb-sticks, smart media cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat ook in het Nederlands is vertaald.

Meer informatie en recuva downloaden op de website van producent Piriform.
Er is een ook portable versie van deze software beschikbaar.


Commentaren zijn afgesloten.