Gnumeric

spreadsheet icoon

Gnumeric is een gratis spreadsheetprogramma en kan moeiteloos overweg met excel-bestanden. Gnumeric heeft daarnaast de nodige sterke punten van zichzelf zoals gereedschappen voor statistisch onderzoek en zijn er vele specialistische plugins.

Gnumeric is een programma voor het maken van berekeningen, vergelijkbaar de bekende spreadsheet software van Microsoft Excel. De applicatie behandelt praktisch dezelfde functies als iedere spreadsheet voor het maken van berekeningen. Echter blinkt het uit door de mogelijkheid van het exporteren en importeren van data van verschillende formaten. Hierdoor is Gnumeric een hulpprogramma wat compatibel is met bekende programma’s zoals Excel, StarOffice en PlanPerfect.

Het rekenprogramma bezit de mogelijkheid om teksten te importeren of te exporteren, zoals HTML tabellen. De interface die Gnumeric gebruikt ziet er vertrouwd uit en daardoor weet je snel de weg in het programma. Hooguit de kleuren zorgen ervoor dat dit programma zich onderscheidt van andere bekende software.

Bestanden bewerken, bekijken, invoegen, tabellen maken, grafieken invoegen, nummers en cijfers rangschikken kan allemaal met dit klassieke calculatie spreadsheet van Gnumeric.

Meer informatie en Gnumeric downloaden (Linux, windows) op de website van het Gnumeric project.


Commentaren zijn afgesloten.